Rhodesian Ridgebacks

Rhodesian Ridgebacks

De Rhodesian Ridgeback is een mooie sterke, gespierde en actieve hond met een symmetrisch silhouet, hij is  lenig en wendbaar, en heeft een groot uithoudingsvermogen en is tot het behalen van een behoorlijke snelheid in staat, wat opvalt bij dit grote hondenras.
De ridge of "pronk", is een streep haren die zich op de rug bevindt, die tegen de groeirichting van de vacht gaat. De ridge begint direct achter de schouders en loopt door tot ter hoogte van de heupen.
Van oorsprong is de Ridgeback een jacht- en waakhond. Hij heeft een scherp gezichtsvermogen en een uitstekende neus. Hij staat open voor indrukken en heeft een zintuig voor gevaar, zoals men dat vaker ziet bij wilde dieren.
Vergeleken met andere rassen is de Ridgeback excentriek. De volwassen hond is onafhankelijk, straalt rust uit en is gereserveerd zijn tegenover vreemden. Ook laat hij een zekere vorm van arrogantie en zelfverzekerdheid zien.
Als huisgenoot en kameraad is de Ridgeback bijzonder trouw aan zijn huisgenoten.
De Ridgeback is een uitnemende bodyguard en waakhond. Hij beschouwt uw hebben en houden als het zijne en zal het dan ook beschermen.
De Rhodesian Ridgeback zal nooit zonder aanleiding gaan vechten, maar conflicten proberen te vermijden, wanneer mogelijk.
Blaffen doet hij niet onnodig, alleen om u te waarschuwen voor gevaar of eventuele indringers.
De houding van deze hond is niet die van een slaaf, maar van een partner en als zodanig dient hij ook behandeld te worden. Contactarmoede, hardheid en geestelijke overbelasting kunnen deze hond in blijvende verwarring brengen.